[ Blog Tur ] Kitap Yorumu : Kurucunun Kızı | Amy Engel

By kitap sarayi - 00:54


Kitap Hakkında

Orijinal Adı : The Book of Ivy
Türkçe Editasyonu : Kurucunun Kızı
Yazarı : Amy Engel
Türü : Distopya
Yayınevi : Yabancı
Goodreads Puanı : 4. 22
Seri Bilgisi : 1 / 2


Yorum


Merhaba! bu yazımda Yabancı Yayınları'nın hazırlamış olduğu blog tur kapsamında Kurucunun Kızı'nı inceleyeceğim :)

Yayın haklarının alındığını öğrediğimden ve konusu okuduğumdan beri okumak istediğim kitaplar arasındaydı The Book of Ivy. Yabancı yayınlarının ilk ciltli kitabı için bir distopya seçmiş olması beni mutlu etti. Ve kitabın kapağı? Orijinal kapağı kullanıldığı için çok mutluyum. Beyaz bir ciltte bunun cabası, bildiğim kadarıyla beyaz ciltli bir kitap yoktu. Bu güzel bir yenilik oldu. Kurucunun Kızı ciltli kitaplarımın arasında parlıyor şu anda :) Bu arada kitabın sahip olduğum ( diğer ciltli kitaplarıma kıyasla ) en ince ciltli kitap olduğunu da söylemeliyim sanırım. Amy keşke bir iki bölüm daha yazıp sayfa sayısını arttırsaymış dedim. Neyse ziyanı yok dediğim gibi diğer özellikleriyle birlikte ciltli kitaplarıma farklı bir hava kattı :P Kitabın tasarıma duyduğum hayran yazımı bir kenara bırakırsam ben kitabı beğendim. Cidden beğendim. Bir kitabı bitirdiğiniz anda "yani sevdim işte iyiydi." durumu yok burada. Gerçekten güzeldi. Kurgusu vs. her şeyiyle beni ilk sayfasından itibaren içine çeken bu distopik hikayenin bana kendini sevdirdiğini gönül rahatlığı ile söyleyebilirim :)



Spoilerlı Yorum

Bu kısımda rahat rahat konuşuyorum değil mi? Çok iyi hadi spoiler verelim :D şaka bir yana burada bile doğru düzgün spoiler vermiyorum biliyorsunuz :) Ben kitabı okurken bir ara acaba 4 puan mı versem dedim sonra ilerledim ilerledim o puan oldu 4.5 oldu. Okudum, okudum, okudum. Kitap bitti kenara koydum ve benim halim aynen şöyle " Kim 4 puandan bahsetti? Ne? Kim? Ben mi? o.O hadi canım oradan. " :D Böylelikle Kurucunun Kızı benden 5 puanı kaptı. Kitap kesinlikle çok sürükleyiciydi. Hem bu özelliğinden ötürü hem de 270 gibi bir sayfa sayısına sahip olmasından ötürü kolayca bitebilecek bir kitap. Ben okuldu, ödevdi, sınavdı derken üç günde bitirdim orası ayrı tabii :) en sevdiğim karakter tabii ki Bishop oldu. Adını yazarken bile gözlerimden kalpler fışkırıyor <3


En nefret ettiğim karakter diyemeyeceğim çünkü karakterler söz konusu burada, birden fazla kişi durumu. Bunlar: Tecavüzcü bir suçlu vardı şu an adını hatırlamıyorum ama o, Callie, Bay Westfall, Bay Lattimer ve eşi Erin. Son olarak saydığım bu ikiliyi sevmeye başlamıştım ama kitabın sonuna doğru o durum uçuverdi.Ve Ivy' nin ailesine ne ne demeli? diye baya bir düşünüp yüzlerine vurulacak bir çok şeyimiz olabilir ancak kendileri maalesef yalnızca kitap karakteri. Ama o nasıl bir ailedir.?İçlerini sadece intikam hırsı sarmış bu uğurda gözleri başka hiçbir şey görmüyor. Okurken hayret ettim. Ancak ben ailesinin böyle bir şey yapabileceğini Ivy' i  yeterince umursamadıklarını tahmin etmiştim. Çitin diğer tarafına atılmadan önce kızına bunu sen seçtin demek nedir ya? Eminim orada herkes benim gibi sinirden çığlık atacak raddeye gelmiştir. Pekii ya Callie'ye ne demeli? Nasıl içten pazarlıklı bir kız Allah'ım. İlk fırsatta Bishop'un yanına sızdı, o anda onu parçalamak isteyen bir tek Ivy değildi. Ivy' nin ailesinden nasıl iğrendiğimi bir güzel anlattığıma göre gelelim diğer olaylara. Benim bir başka en çok şaşırdığım şeyse biz ilk başlarda Ivy'nin annesini öldürüldü bilirken kadının aslında başkanın oğluyla arasında olan tanışıklıktı. Onu okuduktan önceden bu ikisinin birbirlerine aşık olduğu anladık. Bu kadarla da bitmiyor. Ivy'nin annesi öldürülmemiş ki, kadın intihar etmiş. Şok şok şok.




En sevdiğim sahneler Bishop ve Ivy ikilisinin evdeki zamanlarıydı. Birbiri ile tanışıklığı olmayan iki kişinin birden evlenmesi onlar için de ayak uydurması zor bir durumdu. Sonra sonra birbirlerine alıştılar. Okuduğum en güzel, komik replikler her zaman bu ikilinin idi. Okurken eğlendiğim, yaa hadi ama öyle deme dediğim, kızdığım, davranışlarını anlamadığım yerlerde oldu. Ancak Bishop ile Ivy bence her ne kadar düzenlenmiş bir evlilik yapmış olsalar da bu işi iyi kıvıran iki yetişkin rolünü de üstlerine giymeyi o kadar iyi başarmışlardı. Hatta bir kısım vardı okuyanlar hatırlarlar komşuları birlikte ile yemekteyken bebeklerden bahseden çocuklar olduklarını düşünmüştü Ivy. Bu durumu bu cümlelerle gayet iyi özetlediğini düşünüyorum.Ve şu yaş konusuna da takıldığımı söylemeden geçemeyeceğim. 16 evlenmek için çok küçük bir yaş. Bundan rahatsız oldum evet. Herkes başkanın oğlu gibi ayrıcalılara sahip olup 18'inde evlememesi adil gelmedi. Yalnız dikkatinizi çekerim kitap karakterleri için adaletten bahsettim :P yazdıktan sonra yazdığı şeye güldüm :) bahsetmem gereken başka bir konu varsa o da Ivy'nin babası yani Kurucunun Oğlunun iyi bir başkan olmayacağıdır. Umarım hiç o koltuğa oturmaz. Ben Bishop'un koltuğu devralmasını istiyorum. Son sözüm kesinlikle bu kitaba bir şans vermeniz yönünde :)

Puanlama : 5 / 5














  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum