[Kitap Canavarlarının Blog Turu] Eczacının Kızı - Charlotte Betts (Yorum + Kitabın Aldıgı Ödüller + Cekilis)

By kitap sarayi - 05:00




                    Yangın ,veba ve adaletsizliklerin yaşandığı bir dönemde yaşanan çarpıcı bir aşk hikayesi.
           
                                                                                   
                     
                                               


Notum : Charlotte Betts'e az bile ödül verilmiş.Hadi ama cidden adamım bu kadar iyi bir esere sadece 2 ödülcük mü ? :D

Yorumum 

İlk tur kitabımız olmasını çok istediğim bir kitaptı ve tur grubumumuzda olumlu yaklaşınca çok çok sevinmiştim.Daha okulumun başlamamış olmasından dolayı evdeydim ve kargomu kendi ellerimle aldım çok güzel bir duygu kitap kargosunun gelmesi çünkü hiçbir zaman o heyecanınız geçmiyor ve gelen kitapları bağrınıza bastırıp benim canım kitaplarım diye ciyaklamak istiyorsunuz bende öyleyim ! :)

Kitabıma başladığım zaman o kadar heyecanlıydım ki (demek ki yeni kitaplara olan heyecanım hiç bitmeyecek ve okumaktan zevk alacağım.) Başladı ve kitabımın dört biri uçtu gitti.Sonra üzüldüm biraz yavaştan aldım ama nafile ben ne demişim : " Her kitap bir gün bitecektir evlat !" İyi demişim:D Keşke okumaktan zevk aldığımız kitaplar bitmese ve biz hep okusak ? Ne güzel hayallerim var değil mi ? :)

Dikkat Edin Baylar Bayanlar Buradan Sonra Spoiler İçerir !

Kitabımız sevgili Susannah'ın hayatının önemli kısımları anlatan çok doyurucu bir eser.Susannah sizin bildiğiniz gibi eczacının kızı ve bir gün babasının genç ve güzel Arabella ile evlenmesiyle hayatı mahvolur çünkü ne o evde 3 çocuklu hakimiyet kuran bir kadın,haşırı çocuklar ne de evdeki kontrolün,huzurunun bozulmasına izin verecek biri değil.Ama nafile çünkü Arabella çok kurnaz biri ve babasını parmağında oynatarak kızın evden uzaklaşmasını istiyor.Ve bunun için Susannah'ın babası evlenmesi için Henry Savage adlı bir bir işe yaramaza (Ki herkese çok iyi işlerinin olduğuna inandıran biri) kızının çeyizini vererek onunla evlenmesini istiyor.

Henry evlenene kadar çok iligili olduğu Susannah ile evlendikten sonra  bir türlü ilgilenmiyor öyle ki eve bile sabaha karşı geliyor.Tartıştıkları birgün Henry eve 2 gün boyunca gelmiyor meraklanan karısı ise Ve hal böyle olunca veba kaplı sokaklarda bir gün veba kapıp kocasının öldüğünü Henry'nin kuzeni Dr.Ambrose'dan öğrenip kahroluyor tabii bu üzgünlük kocasının onun tüm parasını bir kaç ayda yiyip bitirmesini öğrenip yerini şaşkınlığa bırakıyor ( Evet Henry aslında feci biriymiş zaten onu hiç gözüm tutmamıştı o.O )

Ve tabii ki Henry 'nin sürprizleri bununla da sınırlı kalmıyor oturduğu evin aslında kendilerine ait olmadığı,Henry'nin bir sürü insana borçlu olduğu ve birde bu adamdan bebek beklediği ortaya çıkınca Susannah çaresiz kalıyor.(Burada ona çok acımıştım he :P )
Birilerinin evinde hizmetçilik aramaktan ve bulamamaktan bitap düşüp babasının evinede geri dönemeyeceğini anlayınca Henry'nin halası Agnes onu evinde kalmasına izin verir.

Susannah yaşlı kadınla ilgilenirken Dr.Ambrose yani William'a karşı hisler besler.Bir gün gemiyle iki köle getirmek zorunda kalırlar eve (Henry ölmeden Londa'ya köle getireceğini söylemişti ama  Susannah istememesine rağmen köleleri getirtti -.- ) Gelen kölenin çocuğunu tam siyahi olmaması ve kapıdan duyduğu konuşmalarla Çocuğun yani Joseph'in William ın oğlu olduğu sanar.Birgün veba ne yazık ki babasına bulaşır.
Eve veba işareti koyarlar ve Susannah içeri girip babasını görmek ister ancak William buna izin vermeyip doktor olduğu kendisi içeri girer.

Bir süre sonra ne yazık ki babası ölür ve Susannah'ta babasının nasıl bir yere gömüldüğünü görmek isteyince çok üzülür ve babasıyla vedalaşamamasına içerlenir.Doktor da hastanın yanında bulundupu için karantinaya alınır.Bu sürede doğumuna az bir süre kalan Susannah'ın doğumu gerçekleşir.Ve bir kızı olur!
Karantina bittiğinde doktor ona evlenme teklif ediyor ve evlilikleri için ölmeden önce babasındanonay aldığını söyleyince Susannah çok seviniyor.Ve birlikte mutlu mesut yaşamaya başlıyorlar.

Ve tamda bu kısımdan bir alıntı paylaşmak istiyorum sizinle :

Susannah kocasının yumuşayan yüz hatlarını izlerken içi sevgiyle doluyor.Dünya üzerinde hiçbir yer cennete ,kocası ve çocuklarıyla yaşadığı Merryfields'daki evinden daha yakın olamaz.
William bebek Kit'in siyah saçlarını okşarken Susannah'ya aşk dolu bir ifadeyle bakıp elini tutuyor.

Okumanızı öneririm gerçekten masallara yaraşır bir kitaptı ve "vay be!" Diyorsunuz kitabın her safhasında böyle kitaplar enderdir.Özellikle bittiğinde gülümseyerek bakıp güzel bir kitabınızın bittiğini bilmek çok güzel. Bu kitabı Okuyun okuyun okuyun diyorum :)

                                                     

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum