7. KCBT : Kuzey ve Güney | Elizabeth Gaskell ( Film Yorumu )

By kitap sarayi - 09:04



Kuzey ve Güneye yeni başladığım zaman kapağından dolayı kesin filmi var diye düşünüyordum doğru da tahmin etmişim varmış :)


Filmi izlemeye karar verip bu
 postumu yapacağımı planladığımda filmin eski olması yani eski zamanları anlatıyor olması ve eskiden çekilmesi beni sıkar mı acaba filmi sevmem mi diye düşünmedim değil teknolojiye fazlasıyla alışmış kesim olarak bunu izlediğimiz herşeyde de arıyor ve oralarda da olmasını istiyoruz.


Filmimizin kitaptan çok bir farkı var mı? diyerekten meraklanmıştım fakat kitaba uyulduğunu sezince mutlu oldum artık filme çevrilen kitaplar pek başarılı olmayınca insanlar bunu dert ediyor tabii Allah'tan film çekildiği zaman buna önem veriliyormuş :)


Filmin eski zamanı veya karakterleri o zaman ki atmosferi iyi yakaladığını düşünüyorum başarılı bir filmdi hayalimdeki Bay Thornton ve Margaret Hale ile tanıştım.


Margaret'in o gururlu, kendinden emin haline şahit oldum onların aşklarını, o çağı, fabrikadaki sorunları, Kuzey ve Güney'in arasındaki çekilmezliği  izlemek daha bir değişik ve hoştu.

İzlemek isteyenlere tavsiye ederim :)

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum