Kitap Yorumu : On Küçük Nefes | K. A. Tucker

By kitap sarayi - 09:51


Kitap Hakkında

Kitabın Orjinal Adı : Ten Tiny Breaths
Türkçe Editasyonu : On Küçük Nefes
Yazarı : K. A. Tucker
Serinin Adı : Ten Tiny Breaths
Seri Sıralaması : 1 / 4
Tür : Genç - Yetişkin Edebiyatı / Aşk / Dram
Goodreads Puanı : 4. 21
Yayınevi : Hyperion Kitap
Çevirmen : Belgin Selen Haktanır
Liste Fiyatı : 16, 00 TL
Satın Almak İçin : Kitap Yurdu


Yorum

Selam! Tur kitabı harici bir kitabı yorumlamak ne güzel şeymiş yahu insanın kitabını şu tarihler arasında okumak zorunda olmaması mükemmel bir şey. Vizelerimde geçen hafta bittiğine göre kitap okumaya geri dönebilirim diye sınav çıkışında bir sevincim vardı ki sormayın eve seke seke geldim 😁 içimden şükürler dualar falan ediyordum şimdi düşününce çok komik geliyor tabii😜 ben tam böyle sevinirken hoca ceza vermez mi bize? Verdi 😑 altı sayfa ödev yazdım parmaklarım uyuştu 😂 sonuç o hocayı artık sevmiyorum onun yüzünden o gün akşama kadar okuyamadım, akşam da başım ağrıdı 😒

Yorum öncesi gevezeliğimi de yaptığıma göre yoruma geçebilirim 😄 On Küçük Nefes aslında okumayı planlamadığım bir kitaptı ama sonuç olarak okundu tabii 😂 bu kitap hakkında bir iki yorum görmüş onların da fazla beğenmediği öğrenince " aman yea okumayayım o zaman salla " diye düşünüyordum. Sonra tabii bir baktım merak ediyorum sonrası zaten klasik kitabı edinip okumaya başlıyorsunuz falan 😳

Kitabı genel olarak beğendim. İlk başlarda kitabı sevdim. Ve usulca asıl çocuğun geleceği vakti bekledim. Trent gelince işler biraz biraz rayına oturuyor. Sonuçta her hikâyeye bir esas çocuk lazım öyle değil mi? 😃 Trent hikâyeye dahil olunca ben bir süre sonra kitabın sonunu tahmin ettim ve bildim sayın seyirciler! Bu kaçıncı oldu bilmiyorum ancak bir süredir kitapların sonlarını tahmin edebiliyorum ve doğru çıkıyor. Benim milli piyango oynamam lazım sanırım 😎😂 Kitabı genel olarak sevdim. Bittiğinde teşekkür kısmını bile okuyup gerçekten bitti mi diyen gözlerle baktım. Allah'tan yazar seri olarak yazmış. Bundan sonra Ben, Cain ve Olivia'nın hikâyesi var. Umarım Hyperion Kitap peş peşe çıkarır bu kitapları zira bu kitapta erkeklere dünyada rastlayanazsınız 😢 yazar gerçekten olağandışı iyi özellikleri olan erkek karakterler yazmış ve yazdığı kadınların karakterlerin de sağlam olduğunu söyleyebilirim.


" Sonsuzluk uzun bir zaman. " 
Trent bana sıkıca sarıldı. " Sonsuzluk seninle birlikte yeteri kadar uzun bir süre değil. " 

Spoilerlı Yorum

En sevdiğim karakter Trent ve Livie oldu. Sevmediğim karakter etiketini ise Fırtına'nın eski pislik belalı kocası ve Kace ve Livie'in teyze ve eniştesi  haketti.
En sevmediğim sahne Kacey'nin ile Ben ile yakınlaşması oldu. Trent'ten hoşlanamam diye saçmaladıkça saçmaladı. Orada karakterden iğrendiğimi gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Sonraları bu tavırları bırakıp ona hisleri olduğunu kabuk etti de biz de rahatladık.

Kacey iş maceraları da eğlenceliydi. Tabii ki Trent orada olduğu için öyleydi 😂
Trent ortadan bir ay kadar kaybolduğunda ben eyvah dedim kesin affetmeyecek çocuğu ama hiç beklemediğim bir tepki verip affetti. orada çok şaşırmıştım 😮
Asıl bomba patlayıp Kace her şeyi öğrendiğinde ben zaten o her şeyi biliyordum biliyorsunuz değil mi? 😛 Trent'tin babası da sempati duyduğum karakterler arasındaydı. Kacey'nin iyileşmesi için çaba harcaması çok güzel bir davranıştı. 

Ben'in tüm şapşallığıyla çok tatlı karakterdi.
Fırtına'nın eski koca felaketinden sonra Dan gibi birini bulmasına çok sevindim.
Ve tabii ki en sevdiğim sahne Kacey'in affetme sahnesiydi. Bir sürü evre geçirip değişmesi ve sonunda hiç ihtimal vermediği bir şeyi yaptı. Affetti. Bunda doktorunun gerçekten çok önemli bir payı vardı. O olmasa empati yapamaz, asla ona hak vermezdi.

Serinin diğer kitaplarını sabırsızlıkla bekliyorum. Özellikle Cain ve Livie'in hikâyesini çok merak ediyorum. Umarım Hyperion Kitap bizi fazla bekletmez.
Bu kitabı okurken çok duygulandım da yeri geldi eğlendim de. O yüzden tabii ki eğer bir ara aklınızın ucundan acaba bu kitabı okuyayım mı diye geçirdiyseniz ben öneririm. 😊

Puanlama : 5 / 4.5






  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum