Kitap Yorumu : İşgalci | Melissa Landers

By kitap sarayi - 13:04


Kitap Hakkında


Kitabın Orjnal Adı : Invaded
Türkçe Editasyonu : İşgalci
Yazarı : Melissa Landers
Seri Adı : Alienated
Seri Sıralaması : 2 / 2
Tür : Bilimkurgu
Yayınevi : Go! Kitap
Goodreads Puanı : 4. 08


Yorum

Selam millet! Nabersiniz? Valla ben Haziran ve temmuz ayında sınavlar yüzünden sürünmüş bulunuyorum. Şimdi düşündüm de mayısta yine iyi kitap okumuşum o ayı aradan çıkarabilirim ama bana sakın haziranda kaç kitap okudun ve ya neler okudun diye sormayın. Çünkü muhtemelen cevabım bir olur :/ final zamanım biter bitmez bir oh çekememiş ve sınavların ardından hemen bütünleme derdine düştüğümü anladınız dimi? Heh! evet işte ben o dertten geçen bu pazartesi kurtuldum. Ve derin bir oh çektim çok şükür.

İşgalciyi okuyan herkesin içi acıyorken şu an benimki rahat niye mi? Çünkü yazarla konuştum ve serinin bitmemesini, yazmaya devam etmesini söyledim. O da bana bu konuyla ilgili bir sürprizi olduğunu yakında sayfasında bir açıklama yapacağını söyledi. Yani dans etmeye başlayabiliriz!!! Öncelikle eğer aranızda ( HALA ) yabancıyı okumamış olanlarınız varsa ( cık cık ne ayıp! ) onları yabancı yorumumu okumaları için buraya alabilirim. Hadi ama itekleyerekte olsa bu seriye başlamalısınız! Aelyx ile tanışmadan geçen bir hayat mı? Hayır!
 Cevabınız kesinlikle bu olmalı.


Seriyi o kadar özlemişim ki kitabı özlemle okudum. Biliyorsunuz biz yabancıyı okurken yani sonbaharda invaded henüz çıkmamıştı o yüzden bir kaç ay kitabın yurtdışında çıkmasını sonrada çeviri sürecini beklediğimiz için sanırım altı ay kadar bekledik ama bu bekleyişe değdi mi? Kesinlikle! Ben işgalciyi feci sevdim.

Spoilerlı Kısım

Tahminimce çoğu kişi kitabı okurken Jaxen'ı sevmemiştir. Ben hariç :D tamam bir sürü kötü şey yaptı ama bir türlü nefret edemedim ben Jaxen'dan. Ama Aisly'den ettim. Hem de nasıl. İkisi de iki yüzlüydü ama Aisly açık ara farkla en kötü olanıydı. O kadar şeyi yapıp ustalıkla gizledi ya ne diyeyim. Aelyx kaç defa ölümün kıyısından döndü sayamadım sanırım. Bir bu olaylar olurken Jaxen'dan soğumuş olabilirim. Her kitapta mutlaka bir ayrılık olur. Melissa bu ayrılığın sebebi için mantıklı bir konu bulmuştu. Okurken bunu takdir ettim. Gel gelelim Syrine'a, okurken tam dedim kız acısını unuttu yeni birini buldu her şey güzel olacak derken Melissa'nın David'i öldürmesi kötü oldu. David hastalığı için böyle bir oyuna başvurdu ama bununda bedelini hayatıyla çok ağır bir şekilde ödedi. Onun için üzülmüştüm. Özetle kitabı çok sevdim hatta yabancıdan bile çok sevdim. Melissa umarım bu seriyi yazmaya devam eder. Cevaplanmamış o kadar şey ve yazılacak bu kadar çok şey varken bu seri bitemez, bitmemeli :(
Umarım Melissa'nın facebook sayfasında açıklayacağı haber serinin devam edeceği olur.

Puanlama : 5 / 5










  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum