Kitap Canavarlarının 2 .Blog Turu - Neandertaller 1 - Dügün Ziyafeti ( Yorumum )

By kitap sarayi - 08:01

                                                     
                     
                                                               
KİTAP BİLGİLERİ 

Yazar : Jonathan Pidduck 

                                                        
Yayınevi : Altın Bilek Yayınları 

                                                       
Çevirmen : Esra Çıldır

                                                         
Tür : Fantastik / Gerilim 
                                                         

Sayfa Sayısı : 169

                                                          
Googreads Puanı : 3.47


                                                                           Goodreads  ||  Vikitap   ||  İlknokta
                                         
                                                                   

                                                                                                  YORUMUM

Düğün Ziyafetini okumaya akşam başladım uyumadan önce kitabı yarılamıştım.Yazarın sürekleyici ve merak devamı için merak ettiren bir kalemi var.Sonraki gün öğlen devam ettim ve bir baktım bir iki saate bitmiş.Çok sürükleyici içten içe çok umutlandığınız ve neler olacağını merak ettiğiniz bir kitap.

Konuya giriş yaparsam Philip kız arkadaşının evinden çıktığında sokaktan gelen seslerin ne olduğu merakına yenilip ara sokakta Troller tarafından kaçırılıp trollerin yaşadığı evde düğün ziyafeti olmak üzere çıplak bir şekilde yere zincirleniyor.Lakin trollerin hesaplamadığı tek şey gelin olab trol Matilda'nın bir dışardana -Philip'e- aşık olup onu oradan kurtarıp hiç çıkmadığı dışarıya onunla beraber kaçacağıdır.

Philip eve Matilda ile döndüğünde sevgilisi Mandy ( Kız illet bir şey kitap boyu uyuz oldum -.- ) bunları baya bir sorguya çekti."Beni trolle mi aldattın ?" Düşünsenize böyle bir şey yok artık modunda zaten o ara Philip korkudan altına etmiş halde eve zar zor geliyor bir bunlar üzerine tam oluyor yani orada Philip'e çok acımıştım.

Sonra Matilda Philip'in evinde kalmaya başlıyor.Mandy ile Philip'in evde tartıştığı bir gün ağabeyi Vincent gelip onu babalarının onu aramaya başladığını,onu her halükarda öldüreceğini haberini veriyor.Ve Matilda'nın hayali küçüklüğünden beri bir Dışarıdan ile evlenmek olduğu için eğer evlenmezlerse babanın onları öldüreceğini ama eğer evlenirlerse bir sorun çıkmayacağını söylüyor.

Philip'in ailesiyle tanışıyor.Matilda hep babaları kötü bilirken anne cadının teki çıkınca çok şaşırıyor.Bir gün tekrar Vincent onu görmek için Philip'in evine uğruyor.Matilda ağabeyi ve annesinin düğününe katılmasını istiyor Vincent'i ikna ettiği ara baba Matilda'yı buluyor Vincent onu korumaya çalışırken kötü darbeler yiyor.
Matilda onun öldüğünü sanıyor.

Baba Vincent'in öldüğüne kanaat getirince bu sefer Matilda'yı öldürmek için onu kovalamaya başlıyor.Bu sırada Philip'in annesi zıvanadan çıkıyor "Benim oğlum nasıl bir troll ile evlenir ?" Diye.Onun bu hali Matilda'nın işine yarıyor çünkü arabasına binip oğlunun evine giderken yolda bir troll görünce onu Matilda sanıp arabayla çarpıyor yetmiyor arabadan inip vurmaya başlıyor.

Ama asıl bilmediği şey darp ettiği kişinin baba olduğudur.Ama maalesef sorunlar babanın ölüp Matilda'nın kurtulmasıyla da bitmiyor.Kendi kendine en azından bir düğün hayalinin başına ne çoraplar öreceğinden bir haber yavrum :(
Düğününde annesinin birden ortan kaybolmasıyla çığlıklar kopar maalesef annesi düğün ziyafeti olark Philip'i yer.Matilda ne kadar harap olsa da yapacak bir şey yoktur.İşte böyle anlar çoğ kötü ya mahfoldum üzüntüden.
Bundan önce troll avcılarına ailesinin ev numarasını verdiği için aile üyeleri katlediliyor :(( Sonra bunun üzüntüsüyle de ağlarken evlerine dönmüş elinde Philip'in koluyla ağlarken avcılar gelip onları da öldürüyor.

Ve bundan sonra benim halim :




Tek hayalini gerçekleştirmeye çalışıyor,bir kaç gündür gördüğü adama ( Philip'e) tutulmuş vaziyette öyle ki bunların olacağını bilemedi.Bilmezdi zaten şuan kitabı hatırlarken bile bu karakterin bunu yaşamayı haketmediğini ve yazarın neden böyle bir son yazdığını bile bilmiyorum bir insan neden herkesi katleder ki romanında? Bunu düşünüp durdum hep.Çünkü bir kitabı okurken okuyucunun beklentileri vardır hayal ettiği bir takım şeyler ve bu kitap için sürükleyici olması ve Matilda'nın güzel karakteri harici beni memnun veya tatmin eden bir şey olmadı maalesef :/




                                                                                   PUANIM : 5/2
                                           
                                                 

                                         

  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

1 yorum

  1. Bloglar Topluluğu'ndan Merhaba! Tanıtım sayfamız açıldı... Blogunuzu inceledik. Diğer bloglarla paylaşıp sizi tanımalarını ve takip etmelerini sağlayabiliriz.. Sayfanızın tanıtım yazınızı buradan yollayabilirsiniz. Sevgiler...

    YanıtlaSil