Yorum : Cehennem | Jamie McGuire

By kitap sarayi - 07:21



Kitap Hakkında 

Kitabın Orjinal Adı : Requiem
Türkçe Editasyonu : Cehennem
Yazarı : Jamie McGuire
Türü : Fantastik / Aşk
Yayınevi : Yabancı
Goodreads Puanı : 4.17



Yorum
( Spoilersız )

Selam milet! Sanırım herkes benim ne kadar Jamie McGuire hayranı olduğumu biliyor ve şu an serinin son üçlemesi olan Cennet kitabını da bitiren biri olarak demeliyim ki serinin bitiş hüznü beni ele geçirmiş durumda bir Jamie serisinin daha sonuna geldiğim için acım büyük :( Ama Allah'tan Maddox kardeşlerin serisi çıktı ortaya ve daha Red Hill ve A Beatiful Wedding var bu yüzden tesellim kaynağım iyi  durumda yıkılmadım ayaktayım :P

Cehennem'i ben çıktıktan bir süre sonra okuma fırsatı buldum o yüzden bir süre ciğerci kediler gibi ortada dolandığım doğrudur :D Neyse ki fazla uzun sürmedi bu durum.


Ama arada bir süre aşamı olduğundan Araf'ı unutmaya başlamıştım bu yüzden kitaba başlamadan önce Arafa şöyle bir göz attım. Bu yorum spoilersız olmak zorunda olduğu için öhöm çünkü başlıkta öyle dedik değil mi? Ee öyle olacak olmak zorunda söz ağızdan bir kere çıkar ve bendeniz de buna uymak zorunda burada sizin için bedava çalışıyorum sonuçta değil mi ama? :P

Öhöm öhöm peki bu kadar gevezeliğim yeter dersem eğer kitabı nasıl buldum? Sevdim mi? Sevmedim mi?
Jamie dedik o kadar sevdim sevmesine de o seriyi okurken sürekli aklım gözüm Travis'e gidiyordu. Tatlı ve Ayaklı Bela'yı özlüyordum ve bu serinin fantastik olması o seriyle arasında olan koca bir uçurum oldu benim gözümde. Ve kitabın son yüz sayfası kala oralarda biraz sıkıldım fakat bu durum geçici oldu yazar sonradan dikkatimi tekrar çekti ve kitabı çok güzel ilerletti.

Ben kitaplarda sıkıldığımız bölümlerde yazarlarında sıkıldığı kanısına vardım açıkçası çünkü onlarda durmadan yazarken akıllarında bir fikir yokken bir sonraki bölüm için yazmak için yazmış oluyorlar ve onlar sıkılınca biz de doğal olaral sıkılıyor ve onların ilham dolu olarak yazdığı her bölümü de beğeniyle okuyoruz. Tabii bu sadece benim fikrim her kitabı herkes sevemiyor ve dolayısıyla bu durumda herkes için geçerli olamıyor.

 Farklı bir hikaye, karakterler, kurgu içerisinde bela serisini özledim bolca.
Ama tabii ki bu da bir yere kadar sürdü ve Jared'a, Nina'ya ve seriye adapte olunca işler benim açımdan daha kolay bir hal aldı. Ve bu seferde yorumun başında belirttiğim gibi seriden kopmaya dayanamadım.


Spoilerlı Yorum

Yukarıdaki yorumumda dediğim gibi hani Cehennemi geç okuduğum için unuttuğum yerler oldu diye kitabın sonuna bakıp seriye devam ettim ben ama aklımdaki soru şuydu serinin ilk kitabı olan Araf'ta evlenmeye karar veren çiftimizi Cehennem'de evlenir sanıp bu gerçekleşmeyince de hayal kırıklığına uğrayan takıma dahildim ben.


Tabii sonra duruma alışıp olayın macerasına kapıldım. Ve acaba Shax'ın kitabının olayı nereye kadar sürecek? Bitecek mi? Bitecekse nasıl bitecek? Bizimkilerin başına neler gelecek? ( Bizimkiler diyince kendimi sanki evdekilerden bahsedermiş gibi hissetmedim değil :P ) Bu sorulara yoğunlaşmıştım ancak okuduğum kitap seri olunca sorularım çok azına cevap almış ve bitmiş bir kitapla karşılaştım ama Jamie' nin şöyle güzel bir huyu var ki hiç bir zaman okuyucusunu merakta bırakan ve acaba sonrasında ne olacaaaak?! Diye bizi bağırtan bir sonla bırakmıyor. Yazdığı kitapların sonlarını beğeniyorum çünkü bir sonraki kitabı tabiri yerindeyse meraktan ölmüş bir şekilde beklemiyoruz.
Bu arada bu da benim hayalimdeki Jared ;


Cehennem'de Gabe ve Jack'in neredeyse her gece Nina'nın rüyalarına girişi ve Shax'ın kitabını aldıkları hayatlarının o son hatırası tekrarlanırken buradaki ana fikir aslında onlarında kitabı alması gerektiği ve Nina ile ilgili kısmı okumaları için olduğunu sanıp kitabın peşine düşmeleri ve başlarına zilyon tane olay açmaları en sonun bir savaş başlangıcı olduğunca ben :
Senin sorunun ne!


Bunun haricinde Nina Titan'da stajyer artık ve onun uyuz arkadaşı Sasha -.- 
İnanıyorum ki kitabı okuyan herkes bu kıza uyuz olmuştur ama ona karşı gardınızı biraz indirmenizi öneririm çünkü Cennet'te onun neden böyle davrandığını anlayacaksınız ;) 

Puanım : 5 / 4



  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum