Jennifer L. Armentrout - Lux Serisi 1 - Obsidiyen (Yorum)

By kitap sarayi - 10:48

Temel Bilgiler 
Orjinal Adı :Obsidian 
Seri Bilgisi:Lux 
Seri Sırası : 1 
Goodreads Puanı : 4.37 
Yazar Adı :Jennifer L. Armentrout 
Yayın Evi : DEX Kitap

Yorumum:
Evet sevgili kediciklerim ,Katy ve Daemon'a merhaba deyin!
DİKKAT SPOİLER İÇERİR OKUMAYANLAR VARSA YORUMUMU OKUMAMALARI DAHA YARARLI OLUR.

Bu kitaba ancak bu kelimelerle yorumlamaya başlamak doğru olabilirdi zira Daemon Katy e sürekli bu lakabı uygun görüyor. Kızımız bundan hiç memnun değil. Bana şöyle deme gibi cevaplar veriyor her seferinde . Kitap kızımızın annesiyle birlikte kasabaya taşınmasıyla başlıyor ve bu biraz belki de fazlaca twiglight benzerliği gibi. 
Bir sabah Katy annesiyle konuşurken annesi komşularının daha doğrusu burada sadece Daemon dan söz ediyor çok taş olduğunda bahsediyor. Kızını onlarla arkadaş doğrusu burada sadece Daemon dan söz ediyor çok taş olduğunda bahsediyor kızını onlarla arkadaş
olması için ikna edip tanışma amaçlı yolluyor sevgili uzaylı dostlarımızın yanına ve o zaman asıl hikaye başlıyor. Kızımızı daha ilk baştan tavırlarıyla uyuz eden Daemon bir öküz kelimesini hak ediyor. Bunu duyunca da bir hanımefendiye hiç yakışmıyor benzeri bir laf kuruyor ki bu saatten sonra Katy onlarla iyi anlaşamadığını düşünüyor. Bu durumu bozansa ikinci uzaylı kahramamız Daemon'ında ikizi Dee... 
Katy ile arkadaş oluyorlar çünkü bizim despot Daemon kardeşine sadece uzaylılarla arkadaş olma hakkı tanımış ve Dee kitapta kesinlikle yalnızlık çekiyordu.Fakat Daemon bu arkadaşlıktan hoşlanmıyor ve Katy yi çoğu kez uyarıyor kardeşimden uzak dur diye. Her konuşmalarında biraz daha komik anılar ve gelişen duyguları olduğu barizdi. Onların tam olarak ilişkilerini anlatmak istemiyorum çünkü baya yavaş ilerledi her şey. 

Kitapta insan sürekli bir bekleyiş içindeydi ve bu rahatsız edici birseydi. Arumların kitaba merhaba demesiyle her şey yerine oturmaya başlıyor ki zaten bu süre zarfında Daemon Katy yi arumlardan kurtarınca üstünde kalan iz sebebiyle yalnız bırakamıyor ve bu iz tam geçiyor arumlar bu defa Daemon a saldırmasıyla yeni bir iz daha ve bu kitabın bana saçma gelen yönlerinden biriydi. İz konusunu bu kadar çok işlenmesi cidden insanı sıkabiliyor ve sefer ki iz silme yöntemi baya değişikti bunu söylemeyeceğim büyüsü kaçmasın ama Daemonın iz silindikten sonra ki tepkisi kızı hüsrana yolladı eminim orada tüm okuyucuların tepkisi Daemon a hakaret etmek olmuştur .Benim görüşüm evet kitap fantastik ama kızın her şeyi öğrenmesi kitabın neredeyse yarısı gibi oluyor ve olayların aşırı derecede yavaş ilerlemesi sonucunda ben kitaptan soğudum desem yalan olmaz. Daha ikinci kitabı almadım ama umarım o da böyle değildir olayların akıcı olmasının fazla durağandı. Deyim ve almayanlar veya çok okumak isteyenler varsa alabilirsiniz açıkçası. Bende bu kitabı büyük hayallerle okumaya başlamıştım maalesef kitaplar bizim hayal ettiğimiz gibi değil de yazarın yazdığı gibi oluyor. 

Puanlama:
5/3

Benim bu kitaba puanım 5 üzerinden en fazla 3 ne yazık ki .
Orta karar bir kitaptı.Ne iyi ne de kötü.Tercih sizin.






  • Share:

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

0 yorum